Kontakt

Jag heter Marie Rolkert och har en liten uppfödning av Brittisk korthår.
Vi har haft britter sedan 2007 så vi firar med andra ord 15 år med denna gosiga, härliga och coola ras.

För närvarande har vi inga kattungar och planerar inga det närmaste året.

Om du söker kattunge av rasen brittisk korthår hänvisas till brittringen.se, brittsallskapet.se eller vi de grupper som finns på FB.

Rådmansö 2021-02-14

söndag 15 januari 2017

I morgon 9 veckor - kattungevisning!

Senaste veckan: på lördagen för en vecka sedan var första familjen här och hälsade på.  De bestämde sig för Solo så nu är han tingad. Han flyttar till Vasastan till husse, matte och tre småmattar. Det blir ett härligt liv med tre små damer som kommer att pyssla om honom. Katterna visade upp sig och småkillarna lekte efter en viss blyghet men efter en stund försvann tveksamheten och det var full fart.

På torsdag var det vaccinering med första sprutan för kullen och mamma Sally fick sin påfyllning. Marlon följde med som bärhjälp. Sammanlagt ca 10 kg katt plus transportbur. Pust! Alla på veterinärkliniken var in och kikade på nya kullen. Lika roligt varje gång att få så mycket uppmärksamhet. Samtidigt som rasen Brittisk korthår får mycket PR. :)

På fredagkvällen kom Lukes familj på besök. Tyvärr var kissarna lite trötta dagen efter sprutan men vi fick en trevlig stund med de vuxna och de två som var vakna. Mycket funderingar hur det skall gå när Luke flyttar in till morbror Ozzy men eftersom han är en snäll kille kommer det att gå bra.


Under lördagen fick Lando besök och han var precis vad de hade tänkt sig så nu flyttar han till Alvik när det är dags. Där får han också en nästan jämngammal brittfröken som sällskap. Naturligtvis var familjen godkänd av mig och Marlon också. :)

Så sist idag söndag kom familjen från Yxlan och hälsade på Poe. En trevlig familj med 2 killar. Poe får ett spännande liv med hund och höns att hålla koll på.

Har börjat planera ihop kattungepaket. RC som jag köper kattmat ifrån har ändrat på reglerna så nu får man inte beställa paketen hem till sig. Det har ju varit så trevligt att få lämna med startpaketet när kattungarna flyttar. Sagt och gjort! Jag knåpar ihop ett paket själv! Nu har jag dessutom skrivit ett mail till RC och förklarat vad jag tycker om det hela.

Ett gäng trötta kissemissar!
Luke låg och spann under hela besöket när Jenna kliade honom under hakan.
Alltså... den där sprutan var rena sömnmedlet

Solo tar en paus efter leken.
Snacka om att däcka! Poe är helt slut.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar