Kontakt

Jag heter Marie Rolkert och har en liten uppfödning av Brittisk korthår.
Vi har haft britter sedan 2007 så vi firar med andra ord 15 år med denna gosiga, härliga och coola ras.

För närvarande har vi inga kattungar och planerar inga det närmaste året.

Om du söker kattunge av rasen brittisk korthår hänvisas till brittringen.se, brittsallskapet.se eller vi de grupper som finns på FB.

Rådmansö 2021-02-14

söndag 17 november 2019

Kullen är 17 dagar

Oj vad de växer! De är som små korvar. Emma har fullt sjå att mata och att äta tillräckligt själv så det blir någon mjölk. Förra helgen började de öppna ögonen så smått och när 12:e dagen kom var de alla öppna. Nu ser de ju inte så mycket ännu förstås. Mest ljus och mörker.
De andra katterna är nyfikna och mest morbror Bosse förstås. Som vanligt sa vi idag. Han ligger uppkrupen i trappan där han ser in i kattrummet. Än syns de ju inte eftersom kanten till katthagen skymmer. Matte är snäll och lyfter upp en bebis ibland så han får se. Han brukar passera hagen på vägen ut i rastgården och då sneglar han intresserat förstås.
Nu har processen med att sätta namn på dem börjat. Barnbarnet och jag bestämde att temat i år skulle vara Halloween eftersom de föddes  då och så får det bli. Så här blev det då... temat blev häxnamn den här gången.

Hazel - (c) lila hona. Stannar eventuellt!




Theron - (c) lila hane (ev reserverad)



Zelda - (a 24) blåmönstrad hona (förmodligen spotted)



Mim - (a) blå hona (ev reserverad)



Hilda - (a 24) blåmönstrad hona (förmodligen spotted)



Nu har det börja röra sig runt i bolådan och ibland är det någon som förvirrar sig bort från de andra. Då går larmet :) Det låter också ganska mycket när de kivas om bästa matplatsen. Har fått hålla extra koll på den lilla blåmönstrade att hon får i sig tillräckligt med mat.


Inlindad i mammas svans hittade vi henne




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar